Kiropraktikk

Hva er kiropraktikk?

Kiropraktikk er en behandlingsform som utøves med hendene. Kiropraktoren velger behandlingsområde og behandlingsmåte, basert på en helhetsvurdering av din problematikk, situasjon/tilstand og hva som er ditt mål med behandlingen. Den typiske leddjusteringen (populært-, men feilaktig kalt “knekking”) er den mest brukte behandlingsmåten, men det finnes også andre teknikker jeg bruker der det måtte være nødvendig. For å lese mer om behandling hos kiropraktoren: TRYKK HER

Det som skiller kiropraktikken fra andre, lignende behandlingsformer, er i største grad fokuset på nervesystemet som nøkkel til bedring. Behandlingen rettes mot det som ansees som årsaker til problemene, og ikke bare symptomer som kommer som en følge av dem.

Kiropraktikken ble først utviklet av D.D. Palmer på slutten av 1800-tallet og begynnelsen av 1900-tallet, og har utviklet seg mye gjennom tiden. Den fremstår nå som en moderne behandlingsform med godt fundament i medisinsk vitenskap. Kiropraktorer er autorisert helsepersonell med beskyttet tittel, og har rett til å sykemelde i opp til 12 uker, samt å henvise til radiologisk undersøkelse (røntgen, CT, MR og ultralyd), samt til spesialisthelsetjeneste, ved behov.

Holder du til i eller i nærheten av Oslo, er det enkelt å finne veien hit. Jeg holder til lett tilgjengelig på Skullerud med gode parkeringsmuligheter. T-banestasjonen ligger rett ved siden av bygningen, og det er flere busslinjer som stopper i nærheten.

Mar 6, 2011 | Posted by | Comments Off on Kiropraktikk