Idrettskiropraktikk

Kiropraktikk for idrettsutøvere

En kiropraktors hovedområde handler om funksjoner i bevegelsesapparatet; d.v.s samspillet mellom muskler, ledd, bindevev og nervesystemet. Dette samspillet er viktig for alle mennesker, men spesielt viktig når man begynner å presse kroppens fysiske grenser. Idrettsutøvere har derfor god nytte av kiropraktikk i sammenheng med både trening og utøvelse av idretten. Dette kan bety forskjellen mellom å kunne drive idretten fullt ut eller å ende opp med idrettskader, eller forskjellen på å øke sitt nivå/prestasjonsevne eller å stagnere fordi funksjonen ikke er optimal.

Eksempler på problematikk kan være ledd som ikke rører seg som de skal, eller at nervesystemet ikke koordinerer muskelaktiviteten på riktig måte (som igjen kan komme av låste ledd og belastningsproblematikk).

Et typisk problem jeg har erfart hos løpere er fotleddslåsninger. Foten består av 26 ben med ledd imellom. Noen av de sentrale benene har leddoverflater mot opptil fem forskjellige andre ben, og funksjonen i foten er avhengig av at alle disse leddene rører seg slik de skal. Leddenes bevegelighet avgjør hvordan belastninger fordeles utover i foten, hvilket kan bety forskjellen mellom full aktivitet og belastningskader.

Andre problemer kan være løperkne, benhinnebetennelse, tretthetsbrudd, belastningskader i muskler og sener, skulderskader etc.

Hvis du bor i Oslo eller omegn og er interessert i hvordan jeg kan hjelpe deg i forhold til din idrett og ditt treningsnivå er det bare å ta kontakt!

May 15, 2012 | Posted by | Comments Off on Idrettskiropraktikk