Barn og spedbarn

Behandling av barn

Spedbarn og barn generelt kan få smerter og problemer med bevegelsesapparatet og nervesystemet, akkurat som voksne. En kiropraktor kan også hjelpe når barna får vondt, men da endres behandlingsmåten til milde trykk og lette bevegelser. Både kolikk og asymmetriproblematikk er typiske for hva kiropraktoren kan hjelpe med. I tillegg kan f.eks søvnløshet og uro hos spedbarn forårsakes av smerter, som kiropraktoren kan behandle.

Det har også blitt vanligere at små barn og tenåringer får smertetilstander som skyldes langvarig stillesitting. Lite aktivitet og dårlig positur gjør at muskler og ledd stivner og blir vonde, og kroppen mister sin naturlige bevegelsesevne. Stabilitet, styrke og balanse er noe av det som rammes, og i tillegg kan humøret og psyken påvirkes negativt. Ved å hjelpe med å gjenopprette funksjonen i ledd og muskler og påvirke nervesystemets funksjoner kan kiropraktoren hjelpe til og bedre barnets situasjon.

Driver barna med trening kan det også være lurt å ta turen innom en kiropraktor regelmessig, både for å optimalisere bevegelsesapparatets funksjoner og for å forebygge skader.

Jeg bruker også personlig erfaring som far til en liten gutt med CP, som en del av grunnlaget for min praksis med barn. Les mer om det HER

May 8, 2012 | Posted by | Comments Off on Barn og spedbarn